Bin Laden četiri puta postao otac tokom skrivanja

Radiosarajevo.ba
Bin Laden četiri puta postao otac tokom skrivanja

Osama bin Laden
je postao otac četiri puta za vrijeme skrivanja u Pakistanu, nakon napada 11. septembra, otkrila je pakistanskim istražiteljima najmlađa od njegovih žena, Amal Abdulfatah, stoji u policijskom izvještaju od 19. januara.

Iskaz Abdulfatahove donosti rijetke detalje o životu prvog čovjeka Al-Kaide, od trenutka njegovog bijega u Afganistan, krajem 2001, pa sve dok nije ubijen prošlog maja tokom operacije američkih specijalnih snaga u pakistanskom gradu Abotabad.

Abdulfatah je ranjena za vrijeme te akcije pokušavajući da spase Bin Ladena koji je imao 54 godine, podsjetio je Telegraph.

Sve tri žene najtraženijeg teroriste do 2011. su optužene da su ilegalno ušle i živjele u Pakistanu.

Najmlađu od Bin Ladenovih žena Abdulfatah, koja je inače porijeklom iz Jemena, vlasti Pakistana su uhapsile nakon upada američkih specijalaca u kuću Bin Ladena, nedaleko od Islamabada. Amal je uhapšena zajedno sa petoro djece i još dvije Bin Ladenove žene koje su iz Saudijske Arabije.

Izvještaj policije, koji je objavio Telegraph pozivajući se na AFP, navodi da se Amal Abdulfatah udala za Bin Ladena jer joj je bila želja da se uda za mudžahedina, svetog ratnika. U istom izvještaju se preporučuje da se Abdulfatah i djeca hitno deportuju iz Pakistana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije