Bill Clinton podržao suprugu: Hillary je najkvalifikovanija za američkog predsjednika

Radiosarajevo.ba
Bill Clinton podržao suprugu: Hillary je najkvalifikovanija za američkog predsjednika

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton izjavio je danas da je njegova supruga Hillary najkvalifikovaniji kandidat za američkog predsjednika u posljednjih pola vijeka.

Clinton se danas prvi put uključio u predizbornu kampanju svoje supruge koja je kandidat za demokratsku nominaciju na predsjedničkim izborima 2016. godine.

"Nisam vidio da je neko ko se kandiduje za ovaj posao u tako značajnom trenutku bolje kvalifikovan znanjem, iskustvom i temperamentom da uradi ono što mora da se uradi", rekao je Clinton u New Hampshiru.

"U nesigurnom svijetu gdje granice više izgledaju kao mreže nego zidovi i gdje niko nema potpunu kontrolu, ona shvata šta je potrebno da bi naša zemlja ostala što bezbjednija", naglasio je on.

Clinton je podsjetio na njen učinak na mjestu državne sekretarice i izazvao smijeh kada je rekao da ni sam nije vjerovao da će ona usjpeti da privoli Kinu i Rusiju da ukinu sankcije Iranu.

"Sve što dotakne, učini boljim", rekao je on izrazivši poštovanje prema njenoj dugoj karijeri, prenosi AFP.

On se u svom govoru nije direktno osvrnuo na pretendenta za republikanskog predsjedničkog kandidata na ovogodišnjim izborima u SAD-u Donalda Trumpa koji je nedavno kritikovao supružnike Clinton.

"Najgora stvar koja bi Hillary mogla da se desi jeste da njen muž uključi u njenu kampanju", rekao je Trump.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije