SAD / Bijela kuća pripremila plan vakcinacije djece u dobi od 5 do 11 godina

20. 10. 2021. u 20:24:00 Fena

Shares: 0

Djeca u dobi od 5 do 11 godina uskoro će moći primiti vakcinu protiv COVID-19 kod svog pedijatra, u lokalnoj apoteci i možda čak i u svojoj školi, saopćila je Bijela kuća u srijedu detaljno pripremajući plan za očekivano odobrenja Pfizerove vakcine za učenike osnovnih škola u sljedećih nekoliko sedmica.

Federalni regulatori sastat će se u sljedeće dvije sedmice kako bi procijenili sigurnost i učinkovitost davanja manjih doza vakcine protiv COVID-19 za otprilike 28 miliona djece u toj dobnoj skupini, javlja Associated Press.

U roku od nekoliko sati od službenog odobrenja, koje se očekuje nakon potpisivanja Agencije za hranu i lijekove i sastanka savjetodavnog odbora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji će se sastati 2. i 3. novembra, milioni doza će se distribuirati u cijeloj zemlji.

"Završavamo operativno planiranje kako bismo osigurali da je vakcinacija za djecu od 5 do 11 godina dostupna, laka i odgovarajuća", rekao je koordinator Bijele kuće za COVID-19 Jeff Zients.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA