Bijela kuća: Nema evidencije posjetilaca u Bidenovoj kući u Wilmingtonu

0
Radiosarajevo.ba
Bijela kuća: Nema evidencije posjetilaca u Bidenovoj kući u Wilmingtonu
Foto: EPA-EFE / Joe Biden oformio "tim Tigar"

Ured savjetnika Bijele kuće saopćio je da nema evidencije posjetilaca koji dolaze u kuću predsjednika Joea Bidena u Wilmingtonu, Delaware.

Republikanci u Zastupničkom domu zahtijevaju da Bijela kuća preda sve informacije vezane uz povjerljive dokumente iz vremena Bidena kao potpredsjednika koji su pronađeni u njegovom domu, uključujući sve prijavljene posjetioce Bidenove privatne rezidencije koji su mogli imati pristup njegovom privatnom uredu u Washingtonu, DC, gdje je prva serija dokumenata otkrivena početkom novembra.

"Kao i svaki predsjednik kroz desetljeća moderne historije, njegova rezidencija je privatna", navodi se u saopćenju ureda savjetnika u ponedjeljak ujutro.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Deutsche Welle: Skandal oko Bidenovih tajnih fajlova

Deutsche Welle: Skandal oko Bidenovih tajnih fajlova

Ali nakon što je preuzeo dužnost, predsjednik Biden obnovio je tradiciju vođenja evidencije posjetilaca Bijele kuće, uključujući njihovo redovito objavljivanje, nakon što ih je prethodna administracija ukinula, prenosi BBC.

Anthony Guglielmi, glasnogovornik američke tajne službe, rekao je da agencija također ne vodi neovisno evidenciju posjetitelja Bidenovog doma u Wilmingtonu.

Agencija osigurava prostor i vrši sigurnosne preglede posjetilaca prije nego što stignu u Bidenov dom, ali ne vodi evidenciju o tim posjetiocima.

Biden i njegovo osoblje određuju kome je dopušten pristup posjedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije