Bijela kuća: "Ne bi bilo prikladno ocjenjivati ​​najnovije akcije Izraela u Gazi"

4
Radiosarajevo.ba
Bijela kuća: "Ne bi bilo prikladno ocjenjivati ​​najnovije akcije Izraela u Gazi"
Foto: Pexels / Bijela kuća, Washington

Bijela kuća je večeras, 27. oktobra 2023, poručila da ne bi bilo prikladno da se bavi time što su izraelske odbrambene snage u petak objavile da proširuju kopnene operacije.

"Naravno, vidjeli smo kako Izrael preduzima različite operacije na terenu u posljednjih nekoliko dana", rekao je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby novinarima, javlja CNN. "Ali opet, nećemo steći naviku da se javljamo sa strane o tome šta oni pokušavaju da urade na terenu."

Kirby je rekao da se neće baviti onim što Izrael radi na terenu, kako to rade ili "napretkom koji postižu". Rekao je da će SAD nastaviti pružati vojnu pomoć Izraelu.

Djevojčica (6) pala sa 13. sprata i preživjela

Djevojčica (6) pala sa 13. sprata i preživjela

"Nastavićemo da podržavamo njihovu želju za kapacitetima... i municijom i taj proces se nastavlja", rekao je Kirbi.

Rekao je da predsjednik Joe Biden i dalje radi na osiguravanju da humanitarna pomoć uđe u Gazu i da civili koji žele da odu mogu to učiniti. Kirby je dodao da je dodatnih 10 kamiona humanitarne pomoći ušlo u Gazu, čime je ukupan broj od početka sukoba porastao na 84.

Podsjetimo, izraelska vojska pokrenula je večeras nezabilježen napad na Pojas Gaze, gdje ne rade više ni internet ni telekomunikacijske veze. Do svijeta se pojedinom porukom putem satelita uspijevaju 'probiti' još samo reporteri Al Jazeere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije