Bidenov pas ugrizao člana osiguranja Bijele kuće

8
Radiosarajevo.ba
Bidenov pas ugrizao člana osiguranja Bijele kuće
Foto: EPA-EFE / Pas Joe Bidena

Dva njemačka šeparda koja pripadaju američkom predsjedniku Joe Bidenu i prvoj dami Jill Biden, vraćena su prošle sedmice nazad u porodičnu kuću Bidena u Delawere, nakon što je jedan od njih pokazao agresivno ponašanje u Bijeloj kući, potvrdila su dva bliska izvora za CNN.

Major, kojeg je Biden usvojio u novembru 2018. godine iz prihvatilišta za pse u Delaweru, imao je incident sa članom zaštitara Bijele kuće, piše CNN.

Iako pravo stanje žrtve još uvijek nije poznato, napad je bio dovoljno ozbiljan da psi budu vraćeni u Wilmington.

Major koji je star tri godine još od prije je poznat po svom agresivnom ponašanju, uključujući napadanje, ujedanje i skakanje na osoblje i zaštitare Bijele kuće.

Stariji Bidenov pas, Champ, koji ima 13 godina, u odnosu na Majora je dosta fizički usporeniji, s obzirom na godine.

Jill Biden je rekla kako je namještaj jedino mjesto koje psima nije dozvoljeno u kući, iako je rekla da je nekoliko puta uhvatila Majora na njemu.

Osoba koja je upoznata sa ponašanjem ovih pasa za CNN je potvrdila da su oni u Delaweru, naglašavajući kako to nije ništa novo za njih, s obzirom da su često tamo kada je Jill Biden na putovanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije