Biden se pohvalio kako nema problema s pamćenjem, pa 'ispalio' novi gaf

3
Radiosarajevo.ba
Biden se pohvalio kako nema problema s pamćenjem, pa 'ispalio' novi gaf
Foto: EPA - EFE / Joe Biden

Američki predsjednik Joe Biden ljutito je kritizirao istragu koja je otkrila da je pogrešno rukovao strogo povjerljivim podacima i da se nije mogao sjetiti ključnih životnih događaja.

"Pamćenje mi je dobro, nemam problema s njim", rekao je Biden na iznenadnom brifingu za novinare u četvrtak navečer.

Obrušio se tom prilikom i na tvrdnju da se ne može sjetiti kada mu je sin umro, rekavši: "Kako se, dovraga, usuđuje to reći?".

Federalna televizija podnijela krivičnu prijavu protiv BHRT: Gašenje signala teško krivično djelo

Federalna televizija podnijela krivičnu prijavu protiv BHRT: Gašenje signala teško krivično djelo

Ipak, tokom razgovora, Biden je napravio novi gaf te je egipatskog predsjednika Abdela Ftaha El-Sisija nazvao predsjednikom Meksika.

"U početku, predsjednik Meksika Sisi nije želio otvoriti granicu kako bi humanitarna pomoć ušla u Gazu. Razgovarao sam s njim i uvjerio ga u to. Razgovarao sam i s Netanyahuom da otvorimo granicu i na izraelskoj strani. Mnogo je nevinih ljudi koji gladuju i to mora prestati!", poručio je Biden.

Ovo je treći ovosedmični gaf koji je napravio američki predsjednik.

Prvo je u jednom od govora u Nevadi izjavio kako se sastao sa predsjednikom Francuske Francoisom Mitterrandom umjesto s Emmanuelom Macronom.

Potom je pomiješao Angelu Merkel s bivšim njemačkim kancelarom Helmutom Kohlom, rekavši kako ga je on 2021. godine pitao kako bi reagovao na određene događaje u Velikoj Britaniji.

Kohl je preminuo je 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije