Biden otkrio u kakvom zdravstvenom stanju je Clinton

0
Radiosarajevo.ba
Biden otkrio u kakvom zdravstvenom stanju je Clinton
Galerija 11/07/95 / BIll Clinton u spomen sobi u Potočarima

Bivši američki predsjednik Bill Clinton u petak se "dobro osjeća", izjavio je predsjednik Joe Biden nakon što je njegov kolega demokrata primljen s infekcijom ranije ove sedmice.

Clinton (75) koji je napustio ured 2001. godine, u utorak navečer je zbog infekcije primljen u medicinski centar Irvine na Univerzitetu Kalifornija zbog infekcije.

Clinton je primljen u bolnicu nakon što je osjećao umor i primio antibiotike, rekli su njegovi doktori. CNN je izvijestio da njegovi doktori vjeruju da je Clinton imao urinarnu infekciju koja se proširila na krvotok.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Za sada nije poznato kada će Clinton biti pušten iz bolnice. Biden, koji je u petak razgovarao s Clintonom, rekao je da će bivši predsjednik vjerojatno uskoro otići kući, iako nije jasno hoće li biti pušten u subotu ili kasnije.

“Uskoro izlazi .Ne znam hoće li to biti sutra ili prekosutra”, rekao je Biden novinarima u Connecticutu. “Dobro mu ide. Zaista!”

Clintonov glasnogovornik je na twitteru objavio da će bivši američki predsjednik ostati u bolnici preko noći, dodajući da se zdravstveni indikatori “kreću u dobrom smjeru”

Clinton je u prošlosti imao srčanih problema. Ugrađena mu je četverostruka premosnica 2004., a 2010. je bio na zahvatu radi proširenja začepljene koronarne arterije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije