Biden naredio američkoj vojsci: Obarajte rakete

4
AA
Biden naredio američkoj vojsci: Obarajte rakete
Foto: EPA - EFE / Joe Biden

Američki predsjednik Joe Biden naredio je američkoj vojsci da obara iranske balističke rakete usmjerene na Izrael, saopštila je Bijela kuća nakon što je Iran ispalio na desetine raketa na Izrael.

Biden i potpredsjednica Kamala Harris "prate iranski napad na Izrael iz Bijele kuće i redovno primaju ažurirane informacije od svog tima za nacionalnu sigurnost", navodi se u saopćenju Bijele kuće.

"Predsjednik Biden je uputio američku vojsku da pomogne odbrani Izraela od iranskih napada i obori projektile koji ciljaju Izrael", dodaje se.

Završni skup Mirze Selimbegovića: Moja vrata će biti otvorena za sve građane, pobjeda je sigurna

Završni skup Mirze Selimbegovića: Moja vrata će biti otvorena za sve građane, pobjeda je sigurna

U saopštenju Revolucionarne garde navodi se da je ispaljeno desetine projektila na Izrael koji je, kako se dodaje, ciljao na nacionalnu sigurnost Irana.

Kako se navodi, napad je izveden kao odgovor na izraelske napade u kojima su ubijeni lider Hamasa Ismail Haniyeh, lider Hezbollaha Hassan Nasrallah i iranski general Abbas Nilforoushan.

O napadu Irana na Izrael više čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije