Berlusconiju prijeti zatvor zbog Ruby

Radiosarajevo.ba
Berlusconiju prijeti zatvor zbog Ruby


Milanski tužioci zatražili su zatvorsku kaznu od šest godina i doživotnu zabranu na javne funkcije za Silvija Berslusconija. Tužioci su ovakvu kaznu zatražili danas, na suđenju po optužbama da je bivši italijanski premijer maloljetnici platio za seks i zloupotrijebio položaj da to prikrije.

Tužiteljka Ilda Boccassini rekla je tokom završne reči da je maloljetnica, Marokanka Karima el Mahroug, poznata kao Ruby, lagala kada je opovrgla da je imala seks sa Berlusconijem (76).

"Nema sumnje da je Ruby imala seks sa optuženim i da je zauzvrat pribavila korist", rekla je Boccassini i dodala da je Marokanka od bivšeg premijera primila 4,5 miliona eura.

Berlusconiju, koji je trenutno poslanik u italijanskom parlamentu, Apelacioni sud je nedavno potvrdio kaznu zatvora od četiri godine zbog poreske prevare, kao i petogodišnju zabranu bavljenja politikom, ali ta kazna ne može biti sprovedena dok ne bude okončan žalbeni postupak. Berlusconijeva odbrana najavila je žalbu višoj instanci, Kasacionom sudu.

Svijet bunga-bunga zabava

U jeku suđenja koje se vodi protiv njega zbog moguće prostitucije, bivši italijanski premijer dozvolio je televizijskim kamerama da zavire u odaje u kojima je nekada organizovao čuvene bunga-bunga zabave. Na te zabave pozivane su mlade djevojke da zabavljaju goste, a Berlusconi je optužen da je sve to bilo "dio sistema prostitucije organizovanog u svrhu njegovog zadovoljstva".

Tužiteljka Boccassini je navela da "nije bilo sumnje" da su organizatori tih zabava znali da je mlada Marokanka, poznata pod nadimkom "Ruby kradljivica srca", u vrijeme njihovog održavanja bila maloljetna.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije