Berlusconi i striptizete obučene kao časne sestre

Radiosarajevo.ba
Berlusconi i striptizete obučene kao časne sestre

Svjedok na suđenju Silviu Berlusconiju je izjavio da su na zabavi za nekadašnjeg premijera Italiji bile striptizete obučene kao časne sestre. 

Imane Fadil je izjavila da joj je Berlusconi platio dvije hiljade eura za njenu prvu "bunga bunga" zabavu, prenosi BBC. Berlusconi je optužen za seks sa maloljetnom plesačicom iz kluba i za zloupotrebu položaja kada je koristio svoje ovlasti da bi plesačica, koja je uhapšena zbog krađe, puštena na slobodu. 

Fadil tvrdi da je te noći vidjela još dvije žene odjevene kao časne sestre kako se skidaju za Berlusconija. Jedna od njih je bila Nicole Minetti, današnja okružna savjetnica Berlusconijeve stranke u Milanu. 

Kako piše Corriere della Sera, Berlusconi je trima djevojkama koje svjedoče protiv njega platio ukupno 127 hiljada eura. Niccolo Ghedini, Berlusconijev odvjetnik, tvrdi da to nisu mita već "uobičajena darežljivost njegovog klijenta", prenosi AFP. 

Ovo je samo jedno od suđenja u koje je nekadašnji talijanski premijer upleten. Na ostala dva suđenja se tereti za poreznu prevaru i odavanje službenih tajni, a optužba za korupciju je odbačena prošle godine. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije