Belgija: Nova hapšenja osumnjičenih za briselske napade

Radiosarajevo.ba
Belgija: Nova hapšenja osumnjičenih za briselske napade

Belgijske vlasti uhapsile su još dvojicu osumnjičenih povezanih s prošlomjesečnim samoubilačkim bombaškim napadima u Bruxellesu, objavili su u utorak savezni tužioci. 

Dvojica ključnih preživjelih osumnjičenih, za koje se vjerovalo da su bili prisutni na svakom od mjesta napada, uhapšeni su u petak.

U ponedjeljak su uhapšena još dvojica, navodi ured tužioca u saopćenju, imenujući ih kao Smail F, rođen 1984. i Ibrahima F.  rođen 1988. godine.

Oni su uhapšeni za učešće u aktivnostima terorističke grupe, ubistva i pokušaj ubistva, iako je obim njihove umiješanosti u napade još nepoznat.

Postoje "indicije" da bi osumnjičeni mogli biti povezani s iznajmljenim stanom s adresom u briselskom predgrađu Etterbeek koji je policija pretresla u subotu, saopćili su tužioci.

Mediji su navodili da je bombaš samoubica koji je napao stanicu metroa Maelbeek krenuo s te adrese, ali to nije zvanično potvrđeno, javlja Fena.

U napadima 22. marta na briselski međunarodni aerodrom i stanicu metroa Maelbeek ubijene su 32 osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije