Barcelona: Prolaznici u skulpturi dinosaura naišli na jeziv prizor

1
Radiosarajevo.ba
Barcelona: Prolaznici u skulpturi dinosaura naišli na jeziv prizor
Foto: El Mundo / Santa Coloma de Gramenet

Španska policija istražuje smrt 39-godišnjaka čije je tijelo pronađeno unutar skulpture dinosaura u Santa Coloma de Gramenetu, predgrađu Barcelone.

Otac i sin osjetili su čudan miris koji se širio oko kipa napravljenog od kaširanog papira (tzv. tehnika papier-mâché), a otac je alarmirao policiju nakon što je kroz pukotinu na nozi skulpture stegosaura uočio dio tijela, piše BBC.

Porodica pokojnog muškarca prijavila je njegov nestanak, a policija je saopćila kako se ne sumnja ni na kakvo kriminalno djelo.

Po dojavi o pronađenom tijelu, na lokaciju su poslane tri vatrogasne ekipe, koje su dinosaurusu morale otvoriti nogu kako bi izvadile tijelo nesretnog 39-godišnjaka.

Lokalni mediji pišu kako je muškarac, kojem još nije otkriven identitet, navodno pokušavao doći do mobitela koji mu je ispao unutar kipa, da bi na kraju i sam upao u šuplji dio skulpture, gdje je ostao zarobljen - i to u položaju naglavačke, zbog čega nije bio u mogućnosti pozvati pomoć.

Policija čeka rezultate obdukcije kako bi saznala kako je 39-godišnjak umro.

Dekorativni kip uklonjen je poslije ove bizarne nesreće, a do tad se koristio za oglašavanje staroga kina u Barceloni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije