Barack Obama u martu dolazi u Evropu

Radiosarajevo.ba
Barack Obama u martu dolazi u Evropu

Američki predsjednik Barack Obama sastaće se sa papom Franjom u Vatikanu tokom boravka u Evropi krajem marta, koje će trajati sedmicu dana, javlja Tanjug.

Bijela kuća je objavila da Obama treba razgovarati sa papom Franjom o zajedničkoj posvećenosti borbi protiv siromaštva i rastućoj nejednakosti, tokom sastanka koji će biti održan 27. marta.

Obama planira da se sastane u Rimu s italijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom i premijerom Enricom Lettom, prenio je AP.

Obamino putovanje počeće 24. i 25. marta u Haagu, u Holandiji, gdje će učestvovati na samitu vezanom za nuklearnu bezbjednost čiji je domaćin holandska vlada i sastati se sa holandskim liderima.

On će 26. marta otputovati za Bruxelles na samit SAD-EU sa predsjednicima Evropskog savjeta i Evropske komisije, kao i sastanke sa belgijskim liderima i generalnim sekretarom NATO Andersom Foghom Rasmussenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije