Bagdad: U poplavama poginule četiri osobe

Radiosarajevo.ba
Bagdad: U poplavama poginule četiri osobe

Bagdad je u utorak bio pogođen najobilnim kišama u posljednjih 30 godina, koje su uzrokovale smrt četiri osobe i primorale vladu da srijedu proglasi neradnim danom zbog poplava.

Nekoliko ulica glavnog grada je bilo poplavljeno, što je otežavalo kretanje. Većinski šiitska četvrt Sadr City, na sjeveroistoku Bagdada, oblast u kojoj se nalazi bolnica Fatima el-Zahra, bila je potpuno poplavljena i pacijenti su objasnili da im je trebalo dva sata da stignu u bolnicu, dok im je obično potrebno četvrtina sata.


U sjeveroistočnom predgrađu glavnog grada, dva muškarca i dvije žene, iz iste porodice su poginule, a još jedna žena je povrijeđena u noći kada im se srušila kuća usljed kiše, izjavio je jedan medicinski izvor koji je želio ostati neimenovan.  

Prema izvještaju meteoroloških službi, u utorak je na Bagdad palo 67,5 milimetara kiše u 24 sata, što nije viđeno u posljednjih 30 godina.

Nevrijeme je primoralo vladu da proglasi srijedu neradnim danom, po četvrti put u toku godine. Prva tri dana su bila proglašena u toku ljeta zbog zagušujućih vrućina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije