Mirni let prekinule turbulencije, najmanje 20 povrijeđenih u avionu

Radiosarajevo.ba
Mirni let prekinule turbulencije, najmanje 20 povrijeđenih u avionu
Najmanje 20 osoba je povrijeđeno, kada je avion ruske kompanije "Aeroflot" uletio u zonu jake turbulencije iznad Tajlanda, kazao je šef konzularnog odjeljenja ruske ambasade na Tajlandu Vladimir Sosnov.

Rekao je da povrijeđeni imaju višestruke prijelome, a Daily Mail prenosi da je među povrijeđenima bilo i onih kojima je tokom turbulencija slomljena kičma. Navedeno je i da su povrijeđene tri bebe.

"Nesreća se desila tokom leta iz Moskve ka Bangkoku. Među povrijeđenima ima i Rusa i stranaca. Očigledno oni koji su zadobili povrede nisu koristili sigurnosne pojaseve" rekao je Sosnov.

"Bebe su prekrivene posjekotinama i modricama, ljudi šetaju okolo sa slomljenim nosevima, mnogi su se onesvješćivali. Hvala Bogu pa smo još uvijek živi", navela je jedna od putnica.

Povrijeđeni su zbrinuti u bolnici u Bangkoku, a zaposleni u ruskoj ambasadi su poslani da pomognu, ukoliko je potrebno. Ruski ambasador na Tajlandu Kiril Barski rekao je da je u bolnici zbrinuto deset osoba, od kojih je dvoje moralo na operaciju.

Izvor sa aerodroma rekao je agenciji TASS da je 25 osoba povrijeđeno kada je avion SU 270 uletio u "zonu jake turbulencije".

"Devetnaest osoba je zatražilo dodatnu ljekarsku pomoć u bolnici, dok su ostali dobili prvu pomoć i odbili dalji tretman", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije