Avion skrenuo s piste tokom polijetanja i okrenuo se za 360 stepeni

Fena
Avion skrenuo s piste tokom polijetanja i okrenuo se za 360 stepeni
/ India.com
Petnaest osoba povrijeđeno je u avionskoj nesreći u saveznoj državi Goa u Indiji nakon što je avion skrenuo s piste tokom polijetanja i okrenuo se za 360 stepeni.

Putnici su evakuirani iz aviona Boeing 737, kompanije Jet Airways koji je letio prema Mumbaiju uz pomoć tobogana koji se aktiviraju u hitnim slučajevima, a avion sa 154 putnika i sedam članova posade je završilo na obližnjoj livadi.

"Nakon što se avion rolao po pisti, nije uspio poletjeti. Umjesto toga, sletio je s piste i dim je počeo izlaziti iz aviona. Uslijedio je haos i shvatio sam da mi je slomljena noga", kazao je jedan od evakuiranih putnika.

Aerodrom u zapadnoj Indiji je pod upravom mornarice ove zemlje.

Aviokompanija je u svojoj izjavi navela da je let 9W 2374 iz Goe prema Mumbaiju jutros skliznuo s piste na aerodromu Dabolim zbog tehničkih problema tokom polijetanja.

"Svi putnici i članovi posade uspješno su evakuirani", dodali su iz kompanije i naznačili da je detaljna istraga u toku.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije