Avion prinudno sletio zbog pacova u kabini

Radiosarajevo.ba
Avion prinudno sletio zbog pacova u kabini

Pacov koji je jurio po kabini primorao je kineski avion da prinudno sleti nedugo nakon što je poletio u petak ujutro, javlja Anadolu Agency (AA). Glodar se pojavio ubrzo nakon što je avion kompanije Loong Air napustio istočni grad Hangzhou i krenuo ka poznatom kineskom odmaralištu Xishuangbanna, saopćili su iz aviokompanije.

Još uvijek nije jasno kako se pacov našao u avionu, ali se pretpostavlja da je ušao tokom utovara hrane. Osim što su se putnici zabrinuli, avion je morao prinudno sletjeti, jer je postojala mogućnost da pacov ošteti električne instalacije i druge sisteme aviona.

"S obzirom na zdravstvenu opasnost za ljude koju donosi pacov, ali i mogućnost ugrožavanja leta oštećenjem žica, kapetan je odlučio da zbog zdravlja i sigurnosti putnika avion vrati u zračnu luku", naveli su iz Loong Aira.

Iz kompanije su dodali da je avion nakon slijetanja očišćen i dezinficiran, ali nisu naveli kakva je bila sudbina pacova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije