Avion osnivača Wagnera Jevgenija Prigožina sletio u Bjelorusiju

0
Radiosarajevo.ba
Avion osnivača Wagnera Jevgenija Prigožina sletio u Bjelorusiju
Foto: Printscreen / Navodno osnivač Wagnera već viđen u Minsku

Poslovni avion osnivača Wagnera Jevgenija Prigožina doletio je iz ruskog grada Rostova na Donu u Bjelorusiju, a još jedan avion stigao je iz Sankt-Peterburga, objavio je nezavisni medij Belaruski Hajun pozivajući se na podatke Flight Radara.

Mlažnjak Jevgenija Prigožina s registracijskim brojem RA-02795 sletio je u zračnu bazu Mačulišči u blizini Minska u 7:40.

Još jedan avion stigao je iz Rusije: poslovni mlažnjak BAe 125-800B s registracijskom oznakom RA-02878 poletio je iz Sankt-Peterburga i sletio u zračnu bazu Mačulišči u 7:58.

Optužbe na račun akcijske zvijezde: "Kasni na snimanje i po osam sati"

Optužbe na račun akcijske zvijezde: "Kasni na snimanje i po osam sati"

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin sinoć je rekao da su djelovanje ruskih službi, razum većine pripadnika Wagnera, ali i "domoljubni duh ruskih građana" bili presudni u suzbijanju pobune koju je protiv ruskog vojnog vrha predvodio Prigožin.

Vagnerovcima je ponudio nekoliko opcija - pridruživanje ruskoj vojsci, odlazak svojim porodicama ili odlazak u Bjelorusiju.

Oglasio se Prigožin prvi put nakon pobune

Oglasio se Prigožin prvi put nakon pobune

Jučer je prokremaljska stranica lenta.ru, pozivajući se na Telegram kanal Brief, objavila da je osnivač Wagnera navodno viđen u Minsku, u hotelu Green City s tri zvjezdice na periferiji grada.

Ranije je objavljeno da su Wagnerovi regrutni centri u Rusiji nastavili s radom. Dopisnik TASS-a javlja kako su ponovno postavljeni plakati koji promoviraju pridruživanje Wagneru, nakon što su uklonjeni u subotu tijekom pobune. U ruskim oporbenim medijima pojavila se i informacija da je Bjelorusija počela graditi kampove za borce Wagnera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije