Automobilom uletio među pješake: 11 osoba povrijeđeno u Londonu

Radiosarajevo.ba
Automobilom uletio među pješake: 11 osoba povrijeđeno u Londonu
Londonska policija saopštila je da je uhapsila muškarca koji je automobilom skrenuo na trotoar u blizini Muzeja prirodne historije i povrijedio jedanaest osoba.

Iz policije navode da je vozač uhapšen na mjestu događaja, ali objavljene su i oprečne informacije o tome da li incident ima veze sa terorizmom.

Prvo je saopšteno da se incident "u ovoj fazi ne tretira kao nešto povezano sa terorizmom", a potom da policija "ostavlja otvorenom pretpostavku" da bi incident mogao da bude povezan sa terorizmom.

Glasnogovornica policije je navela da "pripadnici antiterorističkih jedinica policije ispituju incident, ali da nisu još došli do zaključka u vezi s okolnostima".

BBC prenosi navode policije da se radi o lakšim povredama. Novinarka britanskog javnog servisa koja se zatekla na mjestu incidenta u centru Londona kazala je da su međuvremenu stigli i naoružani policajci.

"Dosta policije pristiže, helikopteri nadlijeću, vidim vozilo Hitne pomoći u koje definitivno nekoga uvode, ali nije jasno o koliko teškoj povredi se radi", rekla je ona, prenosi Tanjug.

Glasnogovornik Muzeja historije prirode kazao je da nikome nije dozvoljeno da uđe u zgradu i dalje ljude puštaju da izađu na sporedni izlaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije