Austrijski ministar zdravstva dao ostavku: Ne osjećam se dobro

2
Radiosarajevo.ba
Austrijski ministar zdravstva dao ostavku: Ne osjećam se dobro
FOTO: EPA / Nedavno kolabirao i završio u bolnici

Austrijski ministar zdravstva Rudolf Anschober dao je ostavku. Razlog ostavke je to što se ne osjeća dobro, piše The Washington Post.

„Već sedmicama ne mogu dati najbolje od sebe. Prije mjesec dana završio sam u bolnici, kolabirao sam. To se ponovilo i prije sedam dana. Povećan mi je krvni pritisak, šećer u krvi i ne osjećam se dobro i snažno za ovaj posao“, rekao je Anschober, sada već bivši ministar zdravstva.

Nakon 14 mjeseci koronavirusa i isto toliko od početka njegovog mandata, Anschober je dao ostavku.

Niko se ne smije sramiti svojih bolesti. Austrija u ovim kritičnim trenucima treba Ministra koji je potpuno zdrav i fit. To nisam ja, a zemlja u pandemiji ne može čekati moj oporavak“, rekao je Anschober.

Dodao je da je jučer bio u Briselu i vidio kako je većina zemalja promijenila nekoliko ministara zdravlja od početka pandemije.

U Češkoj je četvrti ministar zdravlja preuzeo svoju funkciju“, kazao je.

Naglasio je kako je njegovo ministarstvo radilo kao tim. On je imao zadatak, ne samo upoznati se s Ministarstvom zdravlja, već i sa pandemijom koja je bila apsolutno svima nepoznata. Rekao je i da su trebali donijeti jako puno političkih odluka, te da za greške u pandemiji niko ne odgovara jer je ovo nepoznata situacija. Naglasio je i da uprkos tome što su u pandemiji napravljene mnoge greške, da su donesene i dobre odluke poput testova i regionalnih mjera zaštite od širenja koronavirusa.

„Problemi koji dolaze su oni koji dolaze s mutacijama. Također ne znamo kakve su sve posljedice koje dolaze za one koji su bili pogođeni, bilo da je to pandemijom ili mjerama koje su donesene u njenom sprječavanju“, kaže Anschober.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije