Assadova vojska preuzela grad Kusair

Radiosarajevo.ba
Assadova vojska preuzela grad Kusair


Sirijski vojnici preuzeli su kontrolu nad strateškim centralnim gradom Kusair u pokrajini Homs nakon dvosedmične ofanzive, javila je u srijedu državna televizija.

Vojnici su poduzeli "brze i odlučne" operacije u Kusairu kako bi usapostavili sigurnost u cijelom gradu, javila je TV stanica, prenosi Xinhua.

"Tokom proteklih nekoliko dana, vojska je poduzela operacije na uništavanju terorističkih ćelija, koje su danas krunisane obnovom sigurnosti u Kusairu", prenosi državna televizija.

TV stanica navodi da je preuzimanje kontrole nad kompletnim gradom "strateški uspjeh koji će ubrzati propast terorista u pokrajini Homs i u centralnoj Siriji", javlja Fena.

Sirijska vojska pokrenula je ofanzivu na Kusair, grad u blizini granice s Libanom, prije više od dvije sedmice nakon što je preuzela kontrolu nad njegovim predgrađima tokom 46 dana borbi. Ofanziva je imala za cilj prekinuti pobunjeničke linije snabdijevanja u centralnoj regiji zemlje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije