Ashton Kutcher u emotivnom govoru pozvao na okončanje seksualnog iskorištavanja

Radiosarajevo.ba
Ashton Kutcher u emotivnom govoru pozvao na okončanje seksualnog iskorištavanja
Američki glumac Ashton Kutcher boravio je u Washingtonu gdje je pred Senatom održao govor kojim želi potaknuti američke zakonodavce na sprečavanje i okončanje seksualnog iskorištavanja.

Kutcher je suosnivač kompanije i organizacije Thorn: Digital Defenders of Children, sa svojom bivšom suprugom i glumicom Demi Moor.

Ova kompanija razvila je softver za identifikaciju i spašavanje žrtava. U veoma potresnom svjedočenju o trgovini i zlostavljanju djece Kutcher je opisao jedan slučaj koji ga i danas prati.

Glumac je govorio žrtvama trgovine ljudima širom svijeta, te da je sudjelovao u raciji u kojoj je vidio stvari koje nikada niko ne smije više vidjeti. Emotivno je opisao stravičnu situaciju zlostavljanja djeteta dobi kao što je njegovo i ta ga slika proganja.

Zahvaljujući upravo njegovoj organizaciji i softveru za lociranje žrtava zlostavljanja Kutcher pomaže žrtvama diljem svijeta. Upravo ovaj alat omogućio je identifikacijiu šest hiljada žrtava za samo pola godine.

Cilj njegovog obraćanja Senatu bio je ujedno i zahtjev za odobravanjem sredstava za nadogradnju softvera pomoću kojih bi se istrage ubrzale i ojačala borba protiv modernog ropstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije