Armenija napala civile u Tartaru: Troje poginulih, petero ranjenih

3
Anadolija
Armenija napala civile u Tartaru: Troje poginulih, petero ranjenih
Foto: AA / Armenija napala civile u Tartaru

U napadu u Tartaru, u Azerbejdžanu, kojeg je armenska vojska izvela na civile koji su bili na groblju, poginule su tri osobe, a pet ih je ranjeno.

Novinar AA od pripadnika sigurnosti u Tartaru doznaje kako su armenske oružane snage granatirale grupu mještana, koji su se na groblju nalazili radi ukopa preminulog.

Tužilaštvo Azerbejdžana saopćilo je kako je u napadu koji se dogodio oko 13 sati po lokalnom vremenu poginulo troje civila, a pet je ranjeno.

Usljed detonacije uništeno je nekoliko grobnih mjesta, te jedno civilno vozilo.

Armenija napala civile u Tartaru - undefinedFoto: AA: Armenija napala civile u Tartaru

Azerbejžanska vojska je nakon što je armenska vojska otvorila vatru na civilna naselja, 27. septembra pokrenula protunapad.

Armenska vojska koja je izgubila određene položaje, azerbejdžanska naselja je nastavila granatirati.

Azerbejdžan i Armenija su na sastanku u Moskvi donijeli odluku o primirju koje je na snagu stupilo 10. oktobra u 12 sati, a radi razmjene tijela i zatvorenika u Nagorno-Karabahu.

Armenska vojska je, nepuna 24 sata od primirja, izvela napad na grad Ganju, u Azerbejžanu, u kojem je poginulo 10 osoba, a 35 je ranjeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije