Arafatov mauzolej zatvoren za posjetioce

Radiosarajevo.ba
Arafatov mauzolej zatvoren za posjetioce

Zbog radova na otvaranju mezara bivšeg palestinskog lidera Jasera Arafata kako bi bila izvršena ekshumacija i obdukcija tijela s ciljem otkrivanja uzroka Arafatove smrti, kompleks u kojem se nalazi mezar zatvoren je za posjetioce.
 
Predsjednik komisije koja izvodi radove Tevfik At-Tajravi, u kratkoj izjavi za medije, rekao je da je u okviru priprema za autopsiju mauzolej zatvoren.

Vezano:  Jaser Arafat će biti ekshumiran

Prema informacijama do kojih je došao dopisnik agencije Anadolija, povećane su mjere sigurnosti oko mauzoleja, a novinarima nije dozvoljeno da snimaju samo zatvaranje grobnice.
U narednom periodu očekuje se početak istrage koju će voditi francuski i ruski stručnjaci o Arafatovoj smrti.
 
Palestinski zvaničnici saopćili su da će i jedna ekipa stručnjaka iz Švicarske doći u Ramallah kako bi pratila cijeli proces, prenosi Fena.

Tokom nedavnih ispitivanja u jednoj švicarskoj laboratoriji, na Arafatovoj odjeći pronađena je visoka koncentracija radioaktivnog polonijuma, što je otvorilo sumnju da je na bivšeg palestinskog lidera izvršen atentat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije