Ankara odbacila optužbe Moskve i Damaska

Radiosarajevo.ba
Ankara odbacila optužbe Moskve i Damaska

Tursko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je optužbe Damaska i Moskve za dovođenje u opasnost putnika prilikom presretanja u srijedu na turskom teritoriju sirijskog aviona koji je letio iz Moskve, radi kontrole njegovog tereta, prenosi Fena.

"Zabrinutost koja je izražena zbog dovođenja u opasnost života i sigurnosti putnika neosnovana je", navodi se u saopćenju ministarstva.

"Od trenutka slijetanja aviona preduzete su sve mjere kako bi se obezbijedila sigurnost i odgovorilo svim potrebama putnika", navodi se u dokumentu i precizira da su oni bili pozvani da se smjeste u aerodromsku čekaonicu do kraja pregleda aviona, ali da je većina putnika više voljela da ostane u avionu.

U saopćenju se precizira da su "jedna zdravstvena ekipa i jedno vozilo hitne pomoći bili u pripravnosti" tokom procedure.

"Avion koji je letio na relaciji Moskva-Damask bio je obaviješten da će biti pregledan dok je još letio preko Crnog mora i tako mu je data mogućnost da se vrati", saopćilo je ministarstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije