Angelina Jolie Pitt pohvalila Angelu Merkel za rješavanje izbjegličke krize

Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie Pitt pohvalila Angelu Merkel za rješavanje izbjegličke krize

Specijalna izaslanica Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) Angelina Jolie-Pitt pohvalila je njemačku kancelarku Angelu Merkel zbog njenih zalaganja za rješavanje izbjegličke krize, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Njemačka je do sada uložila mnogo truda da se izbori s izbjegličkom krizom i spasila je mnoge živote", kazala je Jolie Pitt za njemački list Welt am Sonntag.

Jolie-Pitt smatra da bitnu ulogu u pronalasku političkog rješenja u Siriji ima kancelarka Merkel. Ona dodaje da je potrebno olakšati teret koji se nalazi na plećima Njemačke kada se radi o izbjegličkoj krizi.

Specijalna izaslanica je kazala kako je neophodna zajednička borba i drugih zemalja kada se govori o rješavanju izbjegličke krize.

Jolie-Pitt je dodala da će se ona "drage volje" susresti s Merkel, ukoliko to bude potrebno, kako bi doprinijela rješavanju problema.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije