Angela Merkel: 2016. je bila godina poteškoća

Radiosarajevo.ba
Angela Merkel: 2016. je bila godina poteškoća
0 / Angela Merkel
Njemačka kancelarka Angela Merkel osvrčući se na 2016. godinu rekla je kako je to bila godina poteškoća te da je među poteškoćama, bez sumnje, najveća terorizam.

"Godina 2016. je bila godina poteškoća", kazala je Merkel te dodala je kako je, bez sumnje, najveća poteškoća terorizam koji je u posljednjih nekoliko godina zahvatio Njemačku.

Ona je pri tome spomenula terorističke napade u Wurzburgu, Ansbachu te posljednji napad u Berlinu. 

"Posebno je bolno i grozno to što su napade počinili oni koji su u našu zemlju došli navodno tražiti zaštitu", naglasila je Merkel. 

Ona je podržala izbjeglice ističući kako Njemačka treba nastaviti pomagati onima kojima je pomoć potrebna, pogotovo kada je pred očima primjer kao što je Alep.

Merkel je kazala da je demokratija, pravna država i državne vrijednosti ono što je nasuprot svijeta terorizma, svijeta punog mržnje.

Također je istakla "je snaga generalno i snaga država u zajedništvu". 

Njemačka kancelarka se dotakla teme slijedećih koji će se u Njemačkoj održati 2017. godine.

"Zajedništvo, ispravnost, naša demokratija i jaka ekonomija koja je na usluzi za dobrobit svakoga je ono što drži u nadi za bolju budućnost na kraju jedne ovako teške godine", rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije