Američki zvaničnik: Ovo je samo početak ruske invazije "velikih razmjera"

2
Radiosarajevo.ba
Američki zvaničnik: Ovo je samo početak ruske invazije "velikih razmjera"
Foto: BBC / Mapa ruske invazije na Ukrajinu

Napadi na Ukrajinu dio su "početne faze" ruske invazije "velikih razmjera", kaže američki odbrambeni dužnosnik za CNN.

Napadi na Ukrajinu kojima svijet svjedoči od rano jutros dio su "početne faze" ruske invazije na tu zemlju, rekao je u četvrtak visoki dužnosnik.

"Vjerojatno ćete vidjeti kako se ovo odvija u više faza; koliko njih i koliko dugo će sve trajati - ne znamo, ali ono što vidimo su početne faze invazije velikih razmjera", rekao je visoki dužnosnik obrane.

Jedna američka država usvojila zakon koji dopušta učiteljima oružje u školama

Jedna američka država usvojila zakon koji dopušta učiteljima oružje u školama

"Krenuli su na Kijev", dodao je te otkrio: "Invazija koja je započela ispaljivanjem projektila na Ukrajinu uključuje 'tri glavne osovine napada'."

Prema njegovim riječima, jedan napad ide s juga na sjever, s Krima na grad po imenu Herson.

Postoji još jedan napad sa sjevera centralne Ukrajine na jug "od Bjelorusije do Kijeva", a postoji i treći napad "samo sjeverozapadno od Kijeva i sjeveroistočno od Kijeva", od Bjelorusije prema Kijevu.

"Još uvijek vjerujemo da je to naša procjena, da imaju svaku namjeru obezglaviti vladu i instalirati vlastitu metodu upravljanja, koja bi objasnila ove rane poteze prema Kijevu", dodao je dužnosnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije