Američki specijalci ubili vrhovnog vođu ISIL-a

6
Radiosarajevo.ba
Američki specijalci ubili vrhovnog vođu ISIL-a
Foto: Printscreen/BBC / Abu Ibrahim al-HashimI al-Qurayshi

Specijalne snage Sjedinjenih Američkih Država su izvele, prema tvrdnjama Pentagona, uspješnu protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije.

U toj akciji ubijen je vrhovni vođa ISIL-a.

"Zahvaljujući vještini i hrabrosti naših oružanih snaga, skinuli smo s bojnog polja Abu Ibrahima al-Hashimija al-Qurayshija", navodi se u zvaničnom saopćenju.

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Istu informaciju potvrdio je i američki predsjednik Jo Biden.

"Sinoć su po mom naređenju američke vojne snage uspješno poduzele protivterorističku operaciju.

Zahvaljujući hrabrosti naših oružanih snaga, uklonili smo sa bojnog polja Abu Ibrahima al-Hashimija al-Qurayshija — vođu ISIS-a.

Podsjetimo, američka vojska je u srijedu navečer provela protuterorističku misiju u Siriji pri čemu je Pentagon naveo da nije bilo američkih žrtava.

Stanovnici sjeverozapadnog grada Atmeha i pobunjenici koji se bore protiv sirijske vlade ranije su izvijestili o nekoliko civilnih žrtava dva sata duge operacije.

CNN je ranije objavio kako su SAD je u više navrata na sjeverozapadu Sirije targetirale Al Qaidu i njezine ogranke, a Pentagon je priznao da je barem jedan napad posljednjih mjeseci mogao rezultirati civilnim žrtvama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije