Američki senator: 'Gaza je razorenija nego Dresden u Drugom svjetskom ratu'

9
Radiosarajevo.ba
Američki senator: 'Gaza je razorenija nego Dresden u Drugom svjetskom ratu'
Foto: EPA-EFE / Bernie Sanders

Američki senator Bernie Sanders u intervjuu za CNN rekao je da američki Kongres mora početi da štiti djecu u Palestini i da je Gaza sada razorenija nego Dresdenu u Njemačkoj za vrijeme Drugog svjetskog rata.

U intervjuu za CNN, Sanders je rekao da se u Gazi trenutno dešava užasna humanitarna katastrofa.

Ubijeno je 23.000 ljudi. Skoro 60.000 je ranjeno, a dvije trećine ljudi koji su ubijeni su žene i djeca. Gledate 70 posto stambenih jedinica u Gazi koje su uništene… Poredit ću sa Dresdenom u Njemačkoj. Zamislite užasno uništenje tog grada tokom Drugog svjetskog rata. Ono što se dešava u Gazi sada za tri mjeseca gore je od onoga što se dogodilo u Dresdenu u periodu od dvije godine. Ovo je katastrofa”, rekao je Sanders.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Dodao je da Izrael ima pravo da odgovori na užasan teroristički napad Hamasa, ali da nema pravo da ide u rat protiv čitavog naroda, žena i djece.

“I Kongres Sjedinjenih Američkih Država mora djelovati, jer se dosta ovog razaranja radi vojnim oružjem koje isporučuju Sjedinjene Američke Države. Imamo užasnu humanitarnu katastrofu. Ne možem okrenuti leđa. Kongres mora da počne da radi na zaštiti djece u Palestini”, zaključio je Bernie Sanders.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije