Američki ministar odbrane Lloyd Austin u bolnici na kritičnoj njezi

0
Fena
Američki ministar odbrane Lloyd Austin u bolnici na kritičnoj njezi
Foto: EPA - EFE / Lloyd Austin

Američki ministar odbrane Lloyd Austin hospitaliziran je u nedjelju i primljen je na hitnu njegu zbog hitnog problema s bešikom, rekao je sekretar za štampu Pentagona Pat Ryder.

"Večeras je, nakon niza testova i evaluacija, sekretara primljen u jedinicu intenzivne njege Nacionalnog vojnog medicinskog centra Walter Reed na suportivnu njegu i pažljivo praćenje", navodi se u saopćenju.

U ranijem saopćenju, Pentagon je objavio da je Austin oko 14:20 sati prevezen svojim sigurnosnim jedinicama u Nacionalni vojni medicinski centar Walter Reed. Prema Ryderovim riječima, Austin je kasnije prenio dužnosti svog ureda na zamjenicu ministra odbrane Kathleen Hicks.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

"Zamjenica ministra odbrane i predsjedavajući Zajedničkog načelnika štabova su obaviješteni. Dodatno, obavješteni su Bijela kuća i Kongres", rekao je Ryder.

"U ovom trenutku, sekretar zadržava funkcije i dužnosti svog ureda", dodao je. Prema glasnogovorniku, Austin je otputovao u bolnicu s nepovjerljivim i povjerljivim komunikacijskim sistemima potrebnim za obavljanje njegovog posla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije