Šta će se desiti sa preostalim dijelom zgrade Champlain Towers South?

0
Radiosarajevo.ba
Šta će se desiti sa preostalim dijelom zgrade Champlain Towers South?
Foto: Twitter / Detalj akcije potrage i spasavanja na Floridi

U američkom gradu Surfside na Floridi, grupa građevinskih inženjera radila je u četvrtak na preporukama o tome šta i kako treba uraditi da bi se poboljšala sigurnost svih učesnika u akciji traganja i spašavanja.

Timovi za potragu i spašavanje u pordučju Miami-Dade nakratko su u  četvrtak bili obustavili rad na urušenoj zgradi Champlain Towers South, piše portal local10.com.

Povremeni potresi i lupanje u neboderu izgrađenom 1981. godine, koji se nalazi nedaleko od Miami Beacha, navedeni su kao glavni razlog za obustavu potrage

Detalj akcije potrage i spasavanja na Floridi - undefined

Foto: Twitter: Detalj akcije potrage i spasavanja na Floridi

Operacija potrage i spašavanja nastavljena je nešto kasnije, odmah nakon što su otišli predsjednik SAD-a Joe Biden i prva dama te zemlje, Jill Biden.

Američki mediji ističu kako su predstavnici vlasti naglasili da suspenzija potrage nema nikakve veze s njihovom posjetom.

Naglašeno je kako su se dužnosnici bojali da stabilnost urušene zgrade prijeti i da može pasti i na spasioce. 

Inženjeri su razmotrili prednosti i nedostatke rušenja onoga što je ostalo od južnog dijela zgrade s 12 spratova. 

Gradonačelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava donijet će konačnu odluku uz pomoć Federalne agencije za upravljanje u hitnim situacijama i Floridskog odjela za upravljanje u hitnim slučajevima.

Podsjećamo, dio zgrade Champlain Towers South na Floridi djelomično se srušio prošle sedmice, u ranim jutarnjim satima kada su mnogi stanari vjerovatno spavali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije