Alarmantni podaci: U izraelskim napadima na Gazu ubijeno 38 novinara

0
AA
Alarmantni podaci: U izraelskim napadima na Gazu ubijeno 38 novinara
FOTO: AA / U Gazi ginu novinari

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 38 novinara i medijskih radnika.

"Od 7. oktobra, 25 palestinskih novinara i 13 medijskih radnika ubijeno je kao rezultat izraelskih zračnih napada", objavio je Sindikat palestinskih novinara.

Naveli su da je u istom periodu bilo i direktnih napada na domove 35 novinara, u kojima su ubijene desetine članova njihovih porodica.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Podsjetili su i na napad na kuću novinara Al Jazeere Waela Dahdouha, u kojem su ubijeni njegova supruga, dvoje djece i unuk.

Naveli su da je izraelska vojska ubila 55 palestinskih novinara u periodu između 2000. i 2022. godine, među kojima je i Shireen Abu Akleh, novinarka Al Jazeere, koja je ubijena prošle godine.

Sindikat je istakao da je Izrael potpuno blokirao Pojas Gaze te prekinuo internetsku, telefonsku i mobilnu komunikaciju, koja je i dalje u velikim prekidima i ograničena.

Iz Sindikata palestinskih novinara poručili su da ove akcije imaju za cilj omogućiti Izraelu da počini svoje masakre u mraku, daleko od objektiva svjetskih medija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije