Ako se Putin i ostali "izvuku", rezultat će biti treći svjetski rat!

6
Radiosarajevo.ba
Ako se Putin i ostali "izvuku", rezultat će biti treći svjetski rat!
Foto: EPA / Lindsey Graham

Američki republikanski senator Lindsey Graham upozorio je u srijedu da će, ukoliko se ruski predsjednik Vladimir Putin, Kina i Iran "izvuku" sa svojim ciljevima, rezultat biti Treći svjetski rat!

Ako te zemlje ostvare svoje ciljeve, istakao je Graham, "bit ćete u trećem svjetskom ratu i imat ćete gomilu radikalnih islamista s nuklearnim oružjem".

"Sjetite se Drugog svjetskog rata", rekao je za Fox News.

"Ovo tada nije išlo dobro, neće i sada".

Grahamu je rekao kako mu je "jasno" da Putin "htio više od Ukrajine", napominjući da je ta zemlja "demokratija koju on rasparčava".

"On će preuzeti cijelu zemlju, a Kina gleda šta on radi", nastavio je, dodajući da bi mogao da "padne Tajvan", gdje se "proizvode svi čipovi na svijetu".

Podsjetimo, Graham je poznat svjetskoj javnosti i po tome što je u aprilu 2020. zatražio da se pokrene istraga u laboratorijima u kineskom Wuhanu, gdje se prvi put pojavio koronavirus, i da Kina sarađuje u vezi s ovom temom

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/kafa-u-bih-ponovo-poskupljuje-uskoro-vece-cijene-omiljenog-pica-medu-stanovnicima/544334?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Najnovije