Akcija "Plazma": Uhapšeno pet mladića, krali bicikle, uređaje...

Radiosarajevo.ba
Akcija "Plazma": Uhapšeno pet mladića, krali bicikle, uređaje...
/ Gradiška
Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiška, postupajući po akciji kodnog naziva „Plazma“ lišili su slobode osumnjičene D.A. (1998), D.Đ. (1997), Z.M. (1995), A.T. (1998) i sedamnaestogodišnjaka, svi iz Gradiške.

Lišeni su slobode s ciljem rasvjetljavanja teških krađa koja je završena u prethodnom periodu na području općine Gradiška,

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška obavljen je pretres kuća i drugih objekata koja koriste osumnjičene osobe, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti (tv uređaji, pajser, bicikli i sl.) koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime, D.A., D.Đ. i Z.M. se sumnjiče da su u prethodnom periodu na području općine Gradiška izvršili 15 teških krađa, na način što su uz upotrebu fizičke sile i podesnog alata provaljivali u porodične kuće odakle su otuđivali razne predmete a potom ih prodavali.

Takođe, A.T. i sedamnaestogodišnjak se sumnjiče da su početkom marta 2017. godine izvršili provalu u porodičnu kuću odakle su otuđili razne predmete (dva bicikla, kosilicu i sl.).

Nakon završenog ispitivanja, a po nalogu dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, osobe su puštene na slobodu, a u redovnoj proceduri slijedi podnošenje izvještaja za počinjene teške krađe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije