18-godišnjak pobio cijelu porodicu

Radiosarajevo.ba
18-godišnjak pobio cijelu porodicu

Stravičan zločin potresao je Njemačku. U Eislingenu je prošle sedmice 18-godišnji Andreas H. smaknuo čitavu svoju porodicu i to, kako je otkrila njemačka policija, uz pomoć prijatelja, 19-godišnjeg Frederika B., koji je isprva poricao zločin, ali je potom sve priznao.

Kako prenosi Bild, Andreas je na tavanu porodične kuće hicem u glavu ubio svoje dvije sestre - 22-godišnju Annemarie i 24-godišnju Ann Christine, a potom je otišao u restoran na večeru. U restoranu se našao s roditeljima, 55-godišnjom Ilse i 57-godišnjim Hansjurgenom. Na brzinu je pojeo večeru i požurio kući kako bi roditelje dočekao s napunjenim pištoljem. Ustrijelio ih je u hodniku kuće. Policija je izvijestila kako je pomahnitali mladić ispucao čak 32 metka.

Prijatelj mu je potom pomogao sakriti oružje i ostale tragove.

Andreas je nakon toga pozvao policiju i obavijestio ih kako je kod kuće našao ubijenu porodicu. Policija je istragom utvrdila kako je ubica upravo on.

Pronađeno je i oružje kojim je počinio ubistva, a u tajnom skrovištu u šumi policija je otkrila cijeli arsenal oružja koje potiče iz pljačke počinjene 2008. godine.

Još uvijek nije jasan motiv ovog zločina.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije