Misterija: 18-godišnja manekenka Ivana Smit pronađena mrtva

Radiosarajevo.ba
Misterija: 18-godišnja manekenka Ivana Smit pronađena mrtva
Pod misterioznim okolnostima u Kuala Lumpuru, glavnom gradu Malezije, 18-godišnja manekenka Ivana Smit pronađena je mrtva na balkonu šestoga sprata zgrade u Kuala Lumpuru.

Mediji pišu kako je djevojka vjerovatno pala s 20. sprata nakon zabave, prenosi Unilad.

ivana_smit.JPG - undefined

Lokalna policija tvrdi da nema "kriminalnih elemenata", no članovi porodice mlade manekenke insistiraju na istrazi.

Mlada djevojka radila je za Chanel te druge poznate brendove, a na dan smrti prošle sedmice navodno je bila na zabavi. Njena porodica stigla je iz Holandije te zahtjeva punu istragu.

ivana_smit4.JPG - undefined

Ivanin djed Fredrik Smit, koji živi u Penangu, rekao je kako ne može vjerovati da je pala s 20. sprata.

"Tamo je pronađena gola. Gdje su joj cipele i odjeća? Vjerujemo kako postoje kriminalni elementi u Ivaninoj smrti. Naravno da ne vjerujemo priči policije jer nam ne mogu dati ni fotografije ni izvještaj sa scene", izjavio je Fredrik koji je kontaktirao holandsku ambasadu i Interpol.

Ivanin tata Marcel Smit rekao je kako joj je dečko poslao poruku i selfie oko 7.25 sati, dok je navodno pala nekoliko sati kasnije.

ivana_smit1.JPG - undefined

"Nije pala, a nije ni skočila. Visoka je 181 cm, a pregrada je 120 cm. Kako je to moguće? Nije li čudno da je pala oko deset sati, a njeno tijelo je pronađeno tek pet sati kasnije?" rekao je insistirajući na tvrdnji da policija u Maleziji "samo želi što prije zaključiti slučaj".

Susjedi su navodno čuli svađu, a prema izvještaju Ivani su u krvi pronađeni alkohol i ecstasy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije