Zukorlićev sin o prijedlogu za funkciju u Beogradu: Ovo je velika čast!

1
Radiosarajevo.ba
Zukorlićev sin o prijedlogu za funkciju u Beogradu: Ovo je velika čast!
FOTO: Facebook / Usame Zukorlić

Usame Zukorlić, sin Muamera Zukorlića - predloćen je za zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije (RIK) u Srbiji.

Nakon što smo objavili ovu informaciju, redakciju portala Radiosarajevo.ba kontaktirao je Usame Zukorlić, a njegov komentar prenosimo u cijelosti.

"Hvala Stranka pravde i pomirenja - SPP što me je predložila za zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije - RIK, iako sam i do sada bio član proširenog sastava RIK-a.

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Svaki emanet koji mi ukaže SPP je velika čast zbog povjerenja koje mi se ukazuje, ali ukoliko me budu izabrali, ova pozicija je iznad svega veliki teret, znajući kakva izborna mašinerija je razrađena za krađu izbora u Sandžaku. Niko ne bi trebao da priželjkuje takvu poziciju. Naročito jer mene lično, od tih funkcija više zanimaju knjige i traženje znanja, ali ne mogu odbiti poziv stranke da pomognem u ostvarivanju i zaštiti prava našeg naroda.

Što se tiče onih koji govorkaju o nepotizmu, valjda bi se trebali obradovati da dobijem ovo zaduženje, jer time gubim pravo da budem kandidat na bilo kojim izbornim listama na predstojećim izborima, dok istovremeno ovo nije nikakvo radno mjesto. Ne selim se u Beograd. RIK se sastaje povremeno, dok svoj rad intenzivira za izbore.

Imenovali me ili me ne imenovali, od mog imenovanja je mnogo preče da se izborimo da vlast počne da implementira obećane projekte u Sandžaku.

Osiromašen, izolovan i diskriminisan narod je lahko prevarit na svakim izborima.

Mi imamo samo jedan život i ne možemo duže od njega čekati da se Sandžak počne konkretno razvijati i da se ljudi osjećaju bezbjedno i sigurno u ovoj državi", poručio je Zukorlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije