Zukorlić optužuje Ljajića da stoji iz 'Otpora'

Radiosarajevo.ba
Zukorlić optužuje Ljajića da stoji iz 'Otpora'

U Novom Pazaru se pojavilo saopštenje za sada ilegalne organizacije "Otpor Sandžaka" koja Bošnjake poziva na suprotstavljanje glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću i svim njegovim aktivnostima.

Za pojavljivanje, kako je rekao, "fantomskog Otpora", Zukorlić je optužio državni vrh Srbije i ministra Rasima Ljajića. S druge strane, ministar Ljajić za "Blic" kaže da je muftiji najlakše da odmah optuži najaču stranku u Novom Pazaru.

Tekst, koji je objavljen na dan kada u Novom Pazaru borave četiri ambasadora iz grupe "prijatelji Sandžaka" među kojima su ambasadori OEBS-a u Beogradu Dimitrios Kiprios i SAD Marry Vorlik, sadrži poziv Bošnjacima da ne nasedaju na priču koju promovišu Zukorlić i "njegovi poslušnici, navodni branioci bošnjačkih nacionalnih interesa".

"Oni na optužbe o diskriminaciji i kršenju ljudskih prava u Sandžaku odgovaraju napadom na onoga ko diže glas protiv režimskog zuluma i to posredstvom provladinih, navodnih nevladinih organizacija, a sada i fantomskih organizacija s ciljem skretanja pažnje sa sopstvene odgovornosti", rekao je Zukorlić.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije i ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić smatra da ne treba veliki publicitet da se daje organizaciji za koju se ne zna da li legalno postoji i ko je predstavlja. - Muamer Zukorlić nije već dva dana u novinama i sada koristi svaku priliku da se pojavi- kaže za "Blic" Ljajić.

- Njegov rejting strmoglavo pada, a pošto smo mi najjača stranka u Sandžaku, nas je optužio da stojimo iza sandžačkog "Otpora" - objašnjava Ljajić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije