Zrenjanin: Vojni helikopter prebacio zametene na sigurno

Radiosarajevo.ba
Zrenjanin: Vojni helikopter prebacio zametene na sigurno

Helikopter Vojske Srbije prebacio je 22 osobe, koje su bile zametene na dionici puta Stajićevo-Perlez kod Zrenjanina. Radi se na prebacivanju još 20 osoba do zrenjaninske bolnice, javlja Tanjug.

Kolona vozila zametena kod Zrenjanina

Pripadnici Sektora MUP za vanredne situacije su uspjeli evakuisati 12 osoba iz jednog od dva autobusa koja su bila zametena kod Zrenjanina, gdje je proglašena vanredna situacija. Obustavljen je teretni saobraćaj iz pravca Rumunije i Mađarske.

"Vojni transportni helikopter je u ovim trenucima angažovan na prebacivanju još 20 osoba do zrenjaninske bolnice", rekao je Tanjugu portparol Ministarstva odbrane, major Jovan Krivokapić.

Na sjednici kriznog štaba Sektora MUP za vanredne situacije ministar saobraćaja Aleksandar Antić je naglasio značaj koordinacije svih nadležnih službi rekavši da je prioritet evakuacija 40 zametenih ljudi kod Zrenjanina.

Zbog snažnog orkanskog jugoistočnog vjetra i snježnih nanosa na kolovozima državnih puteva prvog i drugog reda, na teritoriji Srednje Banatskog i Južno Banatskog okruga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila, a saobraćaj je otežan u cijeloj Srbiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije