Zoran Milanović: Velika pusa svim hejterima

Radiosarajevo.ba
Zoran Milanović: Velika pusa svim hejterima
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Hrvatski predjednik Zoran Milanović kazao je da neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora u srijedu.

"Razlog da ne dođem na sjednicu nalazi se isključivo u domeni mojeg shvaćanja uloge i položaja Hrvatskog sabora - položaja neovisnosti o Predsjedniku. To je sve i to je, ujedno, i afirmativno i dobronamjerno prema Saboru", napisao je na Facebooku Milanović. 

Komentirao je i to što je on prvi predsjednik koji to neće uraditi.

"Čitam kako su do sada ‘svi predsjednici dolazili’ i kako je ‘ovo prvi put da predsjednik ne dolazi’. Točno. Tuđman je dolazio i čvrsto stranački nadzirao rad Sabora, često i izvan i iznad okvira tadašnjih (velikih) ustavnih ovlasti predsjednika. Predsjednici/a Mesić, Josipović i Grabar Kitarović su dolazili iz svojih razloga, u koje ovdje ne ulazim, ali vjerujem da su bili dobronamjerni. Moj stav je različit", istakao je Milanović.

Govorio je i o protokolu. 

"Nešto i o ‘mističnom otajstvu’ tzv. protokola. Protokol je prije svega inertni niz ponavljanja određenih radnji. Radnji koje mogu imati dublje simbolično značenje ili pak predstavljati puku klajnburgersku rutinu. Radnji dobrih, manje dobrih, a ponekad i priglupih. Protokol nije prirodni zakon, npr. zakon aerodinamike, koji moraš striktno slijediti ili, u protivnom, doslovno propadaš. Protokol ne kreiraju ‘stručnjaci’ i ‘piarovci’. Protokol stvaraju institucije", napisao je Milanović. 

Istakao je da je ovo tek početak.

"Bit će još promjena. Na kraju, veeelika pusa svim hejterima. Najveća pusa lažnim analitičarima, redom osobno ugrađenim u sitne poslovne aranžmane s vlašću. Oni me vjerno prate već desetljeće i po.Da parafraziram N. Buharina: na pobjedničkoj zastavi koju vijorim kap je i njihovog znoja", zaključio je Milanović na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije