Zoran Milanović glasao na izborima u Hrvatskoj pa se obrušio na Plenkovića

3
Radiosarajevo.ba
Zoran Milanović glasao na izborima u Hrvatskoj pa se obrušio na Plenkovića
Foto: EPA / Zoran Milanović

Parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora održavaju se u srijedu, . U sedam sati otvoreno je više od 6.500 biračkih mjesta na kojima će se moći glasati do 19 sati, do kada je na snazi izborna šutnja.

U biračke popise upisana su tri miliona i 773 hiljade birača, 127 hiljada manje nego prije četiri godine. S prebivalištem u Hrvatskoj ih je tri miliona i 511 hiljada, a bez prebivališta u njoj aktivno registriranih je 222.300 birača.

U 10 sati glasao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Komentarisao je Plenkovićevo kršenje izborne šutnje.

"Imate premijera koji ni danas nije odolio divljati i pričati gluposti o kršenju Ustava, poštivanju zakona. Za pješački da, ali krivični zakon ne", rekao je Milanović. "Želim Hrvatsku u kojoj se ne krade i ne pljačka. EU fondovi će se koristiti više i neće se krasti", rekao je Milanović.

UŽIVO Predsjednik Zoran Milanović na biralištu

Posted by Index.hr on Wednesday, April 17, 2024

"Pobijedio sam na izborima za predsjednika. Onda nisam glasao na izborima i nisam imao nikakvog posla sa svojom bivšom strankom, držao sam se sa strane i na lokalnim izborima. Onda sam na kraju u ovoj poziciji, to je reakcija na divljaštvo", rekao je.

"Sam se ogradio od svih i iskopao kanalčinu", rekao je o Plenkoviću i HDZ-u i dodao da HDZ motivira ljude da ostanu doma, osim onih koji glasaju za HDZ. "HDZ ih motivira da ostanu doma, osim onih za HDZ."

"Drago mi je doći ovdje, oba sina su mi išla ovdje, i ja se vraćam u svoju osnovnu školu, dolazim biciklom", rekao je. "Očekujem razgovore i dogovore sa svima koji ne žele da se pljačka i krade", rekao je, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije