Zoran Milanović daje ostavku - na izborima će biti kandidat za premijera Hrvatske?!

3
Radiosarajevo.ba
Zoran Milanović daje ostavku - na izborima će biti kandidat za premijera Hrvatske?!
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović se, par sati nakon što je objavio iznenađujući datum izbora, iznenada pojavio u centru Zagreba na presici tamošnjeg SDP-a zajedno sa Peđom Grbinom.

Hrvatski mediji neslužbeno doznaju kako će Milanović dati ostavku na poziciju predsjednika Republike Hrvatske i biti SDP-ov kandidat za premijersku poziciju!

"Čas je kucnuo na moja vrata, nametom stanovitog Turudića. To nije kap koja je prelila čašu nego septičku jamu. Svi legalni i legitimni načini pokušaja da se to dokine i spriječi su završili s još većim zulumom.

Slučaj iz Gradiške: Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

Slučaj iz Gradiške: Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

Došlo je vrijeme da se konj osedla. Okupit ćemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa i punog gasa krenuti u čišćenje staja koje je Andrej Plenković ostavio iza sebe. Rijeke pravde dolaze. Obećajem odlučnu i čistu vlast. Zapriječit ćemo im povratak na dugo. Pozivam sve stranke na okupljanje", rekao je, između ostalog, na presici.

Podsjetimo, izbori za novi, 11. saziv Hrvatskoga sabora održat će se u srijedu 17. aprila, odlučio je u petak upravo predsjednik Republike Zoran Milanović koji je donio i odluku da se izbori za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske održe u nedjelju, 9. juna.

Izbori na biračkim mjestima u Hrvatskoj održat će se u srijedu, 17. aprila, a u inozemstvu, u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, u utorak, 16. i u srijedu, 17. aprila, stoji u odluci predsjednika o raspisivanju izbora za zastupnike 11. saziva Sabora od neovisnosti.

[twitter]https://twitter.com/SDPHrvatske/status/1768650862136565770[/twitter] 

Odluka stupa na snagu danas, što znači da od sutra počinju teći izborni rokovi, među kojima i rok od 14 dana u kojemu političke stranke, neovisne liste i kandidati, moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati svoje liste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije