Zoran Janković pod policijskom pratnjom

Radiosarajevo.ba
Zoran Janković pod policijskom pratnjom

Slovenačka policija odlučila je da uvede posebne mjere kako bi zaštitila gradonačelnika Ljubljane i najvjerovatnijeg novog slovenačkog premijera Zorana Jankovića, pošto je njegova porodica primila nekoliko prijetnji smrću, objavio je u ponedjeljak ljubljanski list Dnevnik.

Policija nije iznijela detalje na koji način će štititi Jankovića, ali će, kako Dnevnik prenosi, pratiti njegovo kretanje tokom novogodišnjih praznika.

Janković nije jedina politička ličnost koja je primila prijetnje smrću pošto je Slovenačka demokratska stranka Janeza Janše postavila na svom sajtu pogrdne komentare da je on pobijedio na izborima zahvaljujući glasovima neslovenačke zajednice, koja je bila "primorana da glasa za njega", prenijela je agencija STA.

Prijetnje upućene Jankoviću Dnevnik povezuje s negativnom kampanjom koja je protiv njega vođena prije i poslije izbora, a u kojoj su ga anonimni pojedinci prikazivali kao političara - tajkuna za koga su glasali "novi" slovenački državljani iz nekadašnjih jugoslavenskih republika.

Janković ipak dobio više glasova od Janše

Slovenci protestirali u trenerkama


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije