Zlostavljao kćerke partnerice, osuđen na 4 i po godine zatvora

1
Radiosarajevo.ba
Zlostavljao kćerke partnerice, osuđen na 4 i po godine zatvora
Foto: Unsplash.com / Ilustracija

Muškarac (55) iz središnje Hrvatske nepravomoćno je osuđen na 4,5 godina zbog seksualnog zlostavljanja dviju djevojčica mlađih od 15 godina. Osuđeni je bio u vanbračnoj vezi s majkom djevojčica koje su živjele s ocem.

Kada bi dolazile kod majke na susrete i druženje, u razdoblju od 2019. do februara 2021,. koristio je priliku kad je bio s njima nasamo te je stariju dirao po tijelu, skidao joj grudnjak i ljubio po grudima, jednom ju je u moru dirao po spolovilu, a jednom joj je i gurnuo prst u spolovilo.

Također je spolno uznemiravao mlađu djevojčicu. Zlostavljanje je prekinuto kada je starija žrtva u februaru 2021. sve prijavila ocu i baki, a sutradan i razrednici. Nakon toga je njen otac podnio kaznenu prijavu te je osumnjičeni pritvoren.

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

EBRD predstavio Izvještaj o tranziciji: Fokus na zelenoj ekonomiji i ekonomskom razvoju BiH

Optuženi je u cijelosti poricao nedjela. Starija djevojčica je na pitanje odbrane zašto se ranije nije povjerila o tome što im se događalo odgovorila kako joj majka ne vjeruje i da je, kada bi je nešto pitala, nije htjela ni saslušati, piše 24sata.hr.

Sud nije utvrdio razlog zašto bi teretile optuženog koji nije bio s njima u lošim odnosima.

Iskaz starije bio je jasan, detaljan, logičan i primjeren njenoj dobi. Bludne radnje nad njom vidjela je njena sestra. Govorile su kako se optuženi ponašao, kako su se osjećale i što su poduzele da se zaštite. Iskazi curica bili su saglasni s iskazima ostalih svjedoka.

Sud je osuđenom olakšavajućim cijenio raniju neosuđivanost i to što ima zdravstvenih tegoba, a otežavajućim što je curice seksualno zlostavljao duže od dvije godine i to djevojčice koje zbog nepodržavajućeg odnosa s majkom nisu bile zaštićene.

Otežavajuća okolnost bila je i što je starija žrtva nakon počinjenja djela u psihološkom tretmanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije