Zločin koji je šokirao Srbiju: Sa ljubavnikom organizovala ubistvo supruga

0
Radiosarajevo.ba
Zločin koji je šokirao Srbiju: Sa ljubavnikom organizovala ubistvo supruga
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Srbijanska policija / Ilustracija

Tragedija kod Majdanpeka u Srbiji, u kojoj je nastradao Dejan P. (33), zapravo je bio zločin u koji je umiješana njegova supruga, a ta činjenica zapanjila je i građane Srbije.

Prije samo dva mjeseca bili su u potpunom šoku od tragedije koja je zadesila porodicu Dejana P.

Dejan P. je, vraćajući se iz druge smjene iz Rudnika u Majdanpeku, u kojem je radio, izgorio u terencu Lada Niva, koji se zapali, kako se vjerovalo, uslijed prevrtanja sa litice atarskog puta. On je išao do imanja na kojem je živio sa suprugom i djecom.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Dva mjeseca kasnije, operativnim saznanjima srbijanske policije u Majdanpeku ova tragedija dobija obrt, koji niko do tada nije mogao ni da zamisli. Udovica S. P. (28), koja je ostala sa četvoro maloljetne djece, od kojih najmlađe ima osam mjeseci, a najstarije devet godina, organizovala je suprugovo ubistvo s njegovim najboljim drugom S. M. (25) sa kojim se sumnja da je bila u emotivnoj vezi! Kako se sumnja, u zločin je bio umiješan i njegov rođak, sedamnaestogodišnji mladić iz Klokočevca.

Kako Telegraf.rs, supruga nesretnog Dejana saopćila je informacije o njegovom kretanju te večeri, 5. avgusta, dvojici ubica, dala im drvena drške od lopata i rukavice. Oni su nesretnog čovjeka sačekali i nasmrt pretukli. Nakon toga tijelo su unijeli u automobil, zapalili i gurnuli niz liticu na putu za imanje na kojeme su živjeli. Svu garderobu i obuću sa sebe su spalili i jedino što su od ubijenog Dejana uzeli je platna kartica, koju je S. M. te noći odnio njegovoj ženi.

U međuvremenu S. P. i njen ljubavnik S. M. inače, najbolji drug ubijenog Dejana, kao i maloljetni M. P. (17) koji su 5. avgusta mučki ubili Dejana P. (33) iz sela Klokočevac, saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, nakon čega im je produžen pritvor do 30 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije