Teška nesreća: Udario ženu na pješačkom i vukao je 20 metara

Radiosarajevo.ba
Teška nesreća: Udario ženu na pješačkom i vukao je 20 metara
Starija ženska osoba je poginula, dok je jedna djevojka povrijeđena nakon što je na njih sinoć oko 18.35 sati na pješačkom prijelazu naletio automobil na Zrenjaninskom putu.

Nesreća se dogodila u borčanskom naselju Mali Zbeg, kod autobuskog stajališta "Mali Zbeg", pišu Nezavisne.

"U smjeru ka Zrenjaninu Fiat Punto naletio je na dva pješaka u 18.35 sati. Jedno lice podleglo je povredama, a drugo je povrijeđeno i nalazi se na ortopediji", rekli su iz MUP-a.

Na mjesto nesreće izašla je i ekipa Hitne pomoći. "Žena oko 60 godina preminula je na mjestu nesreće, a mlađa ženska osoba lakše je povrijeđena. Ima povrede natkoljenice i nadlaktice, te je prevezena na odjeljenje ortopedije na Banjici", rekla je glasnogovornica Hitne pomoći Nada Macura.

"Automobil je ženu udario na pješačkom prijelazu i vukao je više od 20 metara. Ovdje na svakih nedjelju dana neko gine jer je neosvijetljeno", priča jedan od očevidaca ovog nemilog događaja i naglašava da su se više puta obraćali nadležnima kako bi se postavio semafor.

Prije samo tri dana, na istoj lokaciji poginuo je Z.T. (44), kada je pokušao preći ulicu van pješačkog prijelaza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije