Kosor: Sutra je presuda Karadžiću, koji je heroj Dodiku, s kojim je saveznik Čović

Radiosarajevo.ba
Kosor: Sutra je presuda Karadžiću, koji je heroj Dodiku, s kojim je saveznik Čović
Wikipedia / Jadranka Kosor
Jadranka Kosor, bivša hrvatska predsjednica postavila je status na Twitteru u kojem je napravila poveznicu između Radovana Karadžića te Milorada Dodika i Dragana Čovića.

 "Sutra presuda Karadžiću u Haagu, kojeg kao heroja slavi Dodik, s kojim je u savezništvu Čović, koji je počasni doktor Zagrebačkog sveučilišta", napisala je Kosor.

Hag / Čekamo konačnu presudu: Pročitajte za ŠTA je sve optužen Radovan Karadžić

Podsjećamo, u mjesecu januaru, bivša hrvatska premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Hrvatske, kazala je kako Čovićev pakt s Dodikom neće zaštititi Hrvate u Bosni i Hercegovini i neće osigurati europski put, stabilnost i prosperitet.

“Sudjelovanje čelnika bilo koje stranke koja se načelno zauzima za europske vrijednosti i zaštitu Hrvata i hrvatskih interesa u BiH, teško je spojivo sa slavljenjem neustavnog dana i veličanjem zločinaca koji su u Hrvatskoj osuđeni zbog neprijateljskih djelovanja protiv hrvatskog naroda. To je ujedno bilo i slavljenje ideja Milorada Dodika koji ne priznaje Bosnu i Hercegovinu, iako je izabran u Predsjedništvo BiH i koji je odgovoran i za vrijeđanje biskupa Komarice, ali i čovjek koji je i dalje na crnoj listi SAD-a”, kazala je tada  Kosor.

Drugostepena (konačna) presuda bivšem predsjedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću za genocid i druge teške zločine počinjene u Bosni i Hercegovini u razdoblju 1992-1995. trebala bi biti poznata u srijedu, 20. marta za kada je Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) u Haagu zakazao njeno izricanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije