Žena koju je silovao Berberin kao djevojčicu: Sjećam se svega, Moniki je mnogo teže

Radiosarajevo.ba
Žena koju je silovao Berberin kao djevojčicu: Sjećam se svega, Moniki je mnogo teže
Foto: RAS Srbija / Žrtva Malčanskog berberina

"Sjećam se svakog trenutka kada me je oteo i ošišao. Maloj djevojčici je sada mnogo teže sigurno jer sam ja pod torturom bila samo nekoliko sati, a ona je danima pored monstruma. Nadam se da je dobro..."

Nove informacije: Misteriozni kamion bh. tablica prevezao Moniku i Berberina

Ovim riječima torturu koju je preživjela kada ju je oteo Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin opisala njegova žrtva N. S. u jeku potrage za nestalom Monikom Karimanović (12).

Nju je Berberin kada je imala samo 12 godina, baš kao i sada oteta Monika, odveo u napuštenu vikendicu gdje ju je ošišao i silovao.

Ko je Malčanski berberin: Roditelji u selu godinama masovno šišali svoje kćerke

Odbila je u početku da kaže svoje emocije za medije, ali je kratko prokomentarisala slučaj, ipak ne želeći da se fotografiše.

Ispovijest žrtve Malčanskog berberina: Ošišao me u podrumu zgrade, a onda silovao

Noću, uvečer, vraćaju mi se te strašne slike. Godinama sam imala noćne more. Takvi ne bi smeli da budu na slobodi. Da li u zatvoru ili nekoj drugoj ustanovi ne znam, ali na ulici takvima nije mjesto. Kada sam saznala da je prije nekoliko mjeseci izašao na slobodu osjetila sam strah.


"Sjećam se svakog trenutka kada me je oteo i ošišao. Maloj djevojčici je sada mnogo teže sigurno jer sam ja pod torturom bila samo nekoliko časova, a ona je danima pored monstruma. Nadam se da je dobro, ne mogu više stvarno o tome", rekla je N. S. za Kurir.

Podsjećanja radi, u toku je potraga za Monikom Karimanovićem u kojoj sudjeluje više od 300 policajaca i pripadnika helikopterske jedinice, dok su u potragu uključeni i građani dobrovoljci, ali i psi tragači. Nestala djevojčica presretnuta je 20. decembra na putu do škole u ranim jutarnjim satima i od tada joj se gubi svaki trag.

Niz tragova na terenu ukazuju na to da je Monika s Jovanovićem, policija pretpostavlja da je živa i da se Jovanović, bježeći od policije, sklonio u nepristupačni dio šume.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije